Ga naar de inhoud
herfst
Home - Oma’s Leeshoekje - Herfst, herfst, wat heb je te koop!

Herfst, herfst, wat heb je te koop!

Vanaf 21 september is het officieel herfst. Dat wil zeggen, pak je warme jas, dikke truien en je heerlijke huispak maar weer uit de kast! Oma vindt de herfst altijd wel iets hebben hoor. De flinke buien, lekker wat wind en lekker op de bank met een kopje thee en niet te vergeten kaneelstokjes!

Lekker bij de openhaard

Lekker bij de openhaard is iets waar Oma tijdens de herfstbuien enorm van kan genieten. Behalve als zij naar buiten moet hoor, dan plant ze het wel zo dat ze tijdens de buien lekker binnen is.
Helaas ontkom je er niet altijd aan.. en is een nat pak niet altijd te ontkomen, daar weet Opa namelijk alles van, als hij nog eventjes snel naar de supermarkt ´moet´ van Oma omdat zij te druk is met haar winkeltje. Een goed excuus ook wel als je het haar vraagt hi-hi.. Wanneer het weer even toe laat, gaat zij lekker met haar kleinkinderen naar buiten om te genieten van de buitenlucht, om hier en daar nog wat zonnestraaltjes te vangen.

Snoepen in de herfst

En dan hebben we nog het snoepen in de herfst. Oma heeft altijd wel seizoensnoepjes waar haar voorkeur naar uit gaat. In de zomer kiest zij dan het liefst voor de fruitige snoepjes en in de herfst gaat haar voorkeur liever uit naar de wat meer dropachtige snoepjes zoals dropstaafjes, duimdrop en honingdrop. Wat betreft Opa, die heeft geen voorkeur, als het maar snoepjes zijn van Oma..

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Sluit jij je liever aan bij Oma of team Opa als je het artikel leest?
Oma is hier benieuwd naar, want wie weet speelt zij hierop in met het snoepje van de week!

Geef een reactie