Ga naar de inhoud
Home - Oma’s Leeshoekje - Internationale Achtbanendag

Internationale Achtbanendag

16 augustus is het weer zover, dan is het weer internationale achtbanendag. Er zullen dan ook redelijk wat mensen zijn die er wel blij van worden, maar ook een groot gedeelte niet. Dit komt omdat de angst voor achtbanen bij veel mensen nog steeds erg groot is. Oma sluit zich dan ook aan bij deze laatste groep. Oma heeft het wel geprobeerd maar de snelheid, krakende karretjes en de slappe riempjes zijn toch iets waar zij niet heel comfortabel bij is.

De geschiedenis van internationale achtbanendag

Amerikanen vieren op 16 augustus achtbanendag. Deze nationale dag kennen wij nog niet heel erg, naar niet alleen de Verenigde Staten staan bekend om hun snelle, hoge en angstaanjagende achtbanen. Waar de feestdag vandaan komt is niet helemaal bekend, maar de beste verklaring is dat er op 16 augustus 1898 voor het eerst patent werd uitgegeven voor een achtbaan. Amerikaanse pretparken vieren deze dag dan ook massaal met kortingen en verschillende acties waardoor er nog meer mensen naar de pretparken komen. Ben jij degene die al heel erg lang naar een bepaald pretpark wilt met achtbanen? Dan is dit misschien wel het moment! De kans is dan ook groot dat de grote pretparken speciale acties gaan houden op deze dag. Vanmiddag nog geen plannen? Pak je kans!

De snelste houten achtbaan van Nederland

Je bijna denken dat Walibi hier ook in de prijzen zal vallen. Toch is dat niet zo. de snelste en de hoogte houten achtbaan van Nederland is Troy. Troy is de houten achtbaan van Toverland en gelijk de op één na snelste achtbaan van dit park. Dit monsterlijke gevaarte is in feite iets minder hoog dan de Robin Hood van Walibi. Het scheelt zo’n centimeter om precies te zijn. toch is Troy de recordhouder omdat hij een hogere val heeft. Toch mogen we wel trots zijn op Troy. Troy staat namelijk op een gedeelde nummer 4 van de snelste achtbanen van Nederland. Daar mogen we trots op zijn en het is het zeker waard om een keer mee te maken. Iedereen wilt toch wel een keer die 2.4g mee maken in een houten achtbaan. Oma gelooft dat het dan ook dat het een echte beleving zal zijn die jij absoluut niet wilt missen, als achtbaanliefhebber!

Oma raadt in ieder geval niet te veel te snoepen voordat je een achtbaan in gaat. Dit kan nog wel eens misselijkmakend uitpakken. Een paar snoepjes kan natuurlijk geen kwaad. Vergeet daarom niet je snoepjes in te slaan in Oma’s winkeltje

Heb jij je wel eens misselijk gegeten in snoepjes?

Geef een reactie