Ga naar de inhoud
Home - Oma’s Leeshoekje - Dag van de Ergotherapie: 5 tips om verstandig te snoepen

Dag van de Ergotherapie: 5 tips om verstandig te snoepen

Vandaag is het de dag van de Ergotherapie. Sinds 2010 wordt er op 27 oktober officieel aandacht gegeven aan deze dag. In het Engels ook wel Occupational Therapy Day genoemd. De dag is georganiseerd door de World Federation of Occupational Therapists (WFOT).

Oftewel hulde aan alle Ergotherapeuten in de wereld! Maar waarom besteed Oma hier tijd aan?!


Nou, we weten allemaal dat té veel snoepen niet goed is. Oma zegt altijd: “Genieten mag, maar let wel op: doe dit met mate”. Oma is zich hier erg van bewust maar kan zelf ook wel eens buiten het boekje gaan als het gaat om lekkere snoepjes van vroeger. Op de momenten dat je niet aan het snoepen bent is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen!

Waarom is té veel Snoep niet goed voor je?


Alles waar té voor staat is niet goed. Té veel frisdranken, té veel tussendoortjes maar dus ook té veel snoep. Het is niet zo zeer het snoep wat slecht is, het zijn de suikers. Suikers leiden tot overgewicht en ergotherapeuten zien dat overgewicht kan leiden tot vervelende klachten.

Oma’s tips:

  • Tip 1: Neem eens 1 snoepje in de plaats van 2 snoepjes. Hiermee halveer je de mogelijkheid tot klachten
  • Tip 2: Neem eens aan glas water in de plaats van een frisdrankje met suiker. Limonade zonder suiker is ook goed!
  • Tip 3: Zelfs in fruit zitten suikers maar ook veel vitamine. Houd jij je aan twee stuks fruit per dag?!
  • Tip 4: Vervang eens producten zoals amandelmelk in plaats van normale (half)volle melk. Dan mag je namelijk ook weer een extra snoepje, hihi.
  • Tip 5: Bewegen, bewegen en bewegen. Hoe meer je beweegt des te beter het is je lichaam en geest. Je krijg niet alleen een goede conditie maar hiermee compenseer je de extra snoepjes die je eet.

p.s. Oma is natuurlijk dol op haar assortiment, kijk je wel uit dat je niet té veel snoept?!

Geef een reactie