Ga naar de inhoud
Home - Oma’s Leeshoekje - Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag

Dinsdag 8 maart 2022 is het Internationale Vrouwendag. Maar, heb jij ooit stil gestaan waarom er eigenlijk een Internationale Vrouwendag is? Nou, je komt het te weten in deze nieuwe blog van Oma. Oma vindt deze dag iets moois, verteld zij vol trots. Vroeger was het namelijk allemaal anders dan nu. Vanuit Oma daarom een ode aan de vrouw!

Sinds de 20e eeuw bestaat de Internationale Vrouwendag doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht. In 1911 werd Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd en in 1912 voor het eerst in Nederland.

In Nederland viert een groot aantal aan vrouwengroepen en vrouwenorganisaties op verschillende manieren deze bijzondere dag. Het belangrijkste is het doel; dat er aandacht is voor thema’s als economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme.

Doe jij ook mee met deze Internationale dag van de vrouwen? Of, wist je misschien niet eens dat deze bestond?
Oma is hier in ieder geval erg blij mee. Hierdoor kan zij zelfs op haar oude dag nog genieten van wat zij zo leuk vindt en belangrijk is voor de rechten van de vrouw. Namelijk; iedereen blij maken met de beste en lekkerste snoepjes van vroeger op haar eigen webwinkel Snoepje van Oma.

Geef een reactie