Ga naar de inhoud
Home - Oma’s Leeshoekje - Lekker Puzzelen op Internationale puzzeldag

Lekker Puzzelen op Internationale puzzeldag

Als iemand van puzzelen houdt is het Oma wel. Wist je dat Internationale puzzeldag een officiële dag is sinds 1995? Hiervoor mogen wij Ernő Rubik bedanken! Maar wie is Ernő Rubik?

Waar komt Internationale Puzzeldag vandaan?

Ernő Rubik heeft de Rubiks kubus bedacht. Rubiks kubus is het vierkante blok met kleurtjes. Door het draaien aan het blok, is het de bedoeling dat één en dezelfde kleur aan één zijde van het blok verschijnt. Dan heb je de puzzel opgelost! Soms kan je hier wel uren mee bezig zijn, een goede hersenkraker dus! Dat Internationale Puzzeldag op 13 juli valt komt doordat Ernő op deze dag geboren is. Naast het bedenken van driedimensionale puzzels zoals de Rubiks kubus, is hij wiskundige en architect. Wat een slimme man! De puzzel wordt trouwens wereldwijd verkocht.
Is het jouw wel eens gelukt om de puzzel in een rap tempo op te lossen en binnen welke tijd kreeg jij dit voor elkaar?

Oma is niet alleen dol op de bekende Rubiks kubus maar ook de bekende woordzoekers slaat zij niet over. Lekker op zondagmiddag in haar stoel, met uiteraard haar snoeppot naast haar. Om maar op de passen dat de snoepjes niet te snel op gaan. Gelukkig zit Oma nooit zonder snoep, de snoeperd toch! Wanneer Opa weer eens een boodschapje moet halen, schreef Oma altijd er weer snoepjes bij. Alsof Opa dit niet doorhad, dat hij afgelopen week ook al snoepjes had gehaald…

Oma wilt graag weten…

Puzzel jij wel eens? En kan jij dan ook met moeite van de snoepjes afblijven tijdens het puzzelen?
Wie weet zit jouw puzzel-snoepje volgende week bij Oma in haar snoeppot!

Geef een reactie