Ga naar de inhoud
Lekker Snoepend De Vakantie In
Home - Oma’s Leeshoekje - Lekker Snoepend de Vakantie In

Lekker Snoepend de Vakantie In

De zomervakantie. Altijd weer een hele gebeurtenis voor het hele gezin. De meeste ouders herkennen het ook wel; ruim van te voren een lijst maken van de boodschappen en spullen die ingepakt moeten worden. Want, stel je vergeet wat! PANIEK!

Of je nu op zomervakantie gaat met de caravan, de tent of alleen met de auto. De auto is altijd afgeladen en de kofferbak raakt nog net niet de grond van al die spullen maar het is gelukt!

Alle spullen en alle kinderen zitten in de auto. Ook de dekens eventueel niet vergeten zodat de kinderen nog fijn wat kunnen slapen tijdens de lange autorit. Maar, hoe hou je de kinderen elk jaar weer bezig tijdens de zomervakantie? Oma weet wel raad: leuke spelletjes, boekjes of tijdschriften en vergeet vooral de snoepjes niet!

Herinneringen aan de vakantie van vroeger

Vroeger, toen oma als klein meisje op vakantie ging, bestonden er nog geen tablet met spelletjes, muziek op de telefoon of social media. Oma las zelf altijd graag in één van haar boekjes.

Als klein meisje kreeg zij elk jaar van haar ouders speciaal een boekje voor de vakantie waar ze dan lekker in kon lezen tijdens de autorit. Snoep was er natuurlijk ook. Van haar opa en oma kregen zij en haar broertje en zusjes ieder een zak snoep. Oma koos ervoor om het snoep verspreid over de hele auto rit lekker op te eten.

Voor oma is dit een ‘heerlijke’ herinnering aan haar vakanties van vroeger. Na 60 jaar heeft ze het er nog steeds over hoe haar opa en oma hun een fijne vakantie wenste met een boekje en wat lekkere snoep.

Wat zijn jou zomervakantie herinneringen?

Wat zijn jou herinneringen van vroeger toen je als klein kind op vakantie ging? Oma is heel benieuwd naar jouw verhaal. Laat jij een berichtje achter?

Geef een reactie