Ga naar de inhoud
Home - Oma’s Leeshoekje - De Dag van Oom en Tante

De Dag van Oom en Tante

26 juli 2021, de dag van de Oom en Tante. Ja, je leest het goed. Oom en Tante.

Deze personen zijn namelijk goud waard in het leven van kinderen en zij verdienen een eigen dag dus echt!
Ooms en tantes spelen een belangrijke rol, het zijn een soort van “vervangouders” maar dan nét iets leuker dan je eigen ouders.

Ze zijn trouwens ook de beste babysitters, doen altijd leuke dingen met je, bij hen kun je terecht met al je problemen als je bijvoorbeeld niet met je ouders kunt of durft te praten. Die verdienen het toch ook om in het zonnetje gezet te worden met lekkere snoepjes van vroeger? Weet je trouwens de favoriete snoepjes van je ”lievelingsoom” of ”lievelingstante”?

De oom en tante van Oma

Oma weet het als de dag van gister. Gelukkig had zij de mazzel dat haar oom en tante op een steenworp afstand woonden. In ieder geval in haar jeugdige jaren tot haar tienerjaren. Al gauw verhuisde Oma richting de andere kant van het land. Maar gelukkig werden de verjaardagen en feestdagen gezamenlijk in volle glorie gevierd. Tijdens deze dagen werd Oma altijd blij verrast met snoepjes van vroeger. Deze snoepjes kon je niet kopen in het plaatselijk dorp. Zoals je misschien kunt vermoedde was Oma hier erg blij mee als kleine meid. Oma denkt nog vaak terug aan haar oom en tante en kan dan niets anders dan alleen maar glunderen wanneer zij de zoethoutstokjes ging toevoegen aan haar winkeltje.

Zet jij jouw oom en/of tante in het zonnetje?
Oma is benieuwd op welke manier jij dat gaat doen. Laat vooral een berichtje achter!

1 reactie op “De Dag van Oom en Tante”

  1. Pingback: Nationale Opa- en Omadag 2022 - Snoepje van Oma

Geef een reactie