Ga naar de inhoud
Annie M.G. Schmidtdag
Home - Oma’s Leeshoekje - Annie M.G. Schmidtdag

Annie M.G. Schmidtdag

Vrijdag 20 mei 2022 is het Anne M.G. Schmidt-dag en wat mij betreft volledig terecht. Annie werd namelijk geboren op 20 mei. Als je aan mij vraagt is zij een legende als het gaat om het schrijven van kinderboeken en versjes. De kinderboeken en versjes zijn tot op de dag van vandaag nog steeds een groot succes. Niet alleen in de verkoop maar ook als het gaat om herinneringen van vroeger.

Ziezo – Annie M.G. Schmidt

Zelf was ik vroeger enorm fan van het boek ‘Ziezo’. Een dik boek met allerlei verschillende korte verhaaltjes en versjes. Het blijft leuk om door het boek te bladeren ondanks dat ik nu boven de 30 ben. Voor alle drukke ouders raad ik het boek ‘Ziezo’ echt aan. Door de korte verhaaltjes, hoef je niet veel tijd te hebben om toch even de quility-time te nemen met je kind(eren) vooraf het slapen gaan en de verhaaltjes tovert een lach op het gezicht.

De verhalen van bijvoorbeeld Abeltje, Jip en Janneke en Minoes zijn er nog een tal van boeken op te noemen. Zijn stuk voor stuk leuke boeken. Sommige zijn zelfs uitgebracht in het theater en/of verfilmd. Dit zegt wel wat over de kwaliteit van de verhalen.
De prijzenkast van Annie M.G. Schmidt liegt er ook niet om, diverse prijzen heeft zij met de boeken in de wacht gesleept. Van Beste Kinderboek tot aan de publieksprijs en zowel de zilveren als de gouden griffel.

Waarom een blog op Snoepje van Oma?

Daar kan ik heel kort over zijn. Als het gaat om herinneringen van vroeger denk ik zelf aan Annie M.G. Schmidt en vind ik het mooi dat er een dag bestaat als deze. Om niet alleen de herinneringen aan vroeger op te halen door middel van de boeken maar ook om stil te staan bij Annie M.G. Schmidt wat zij voor mijn jeugd betekend heeft net als alle snoepjes uit het assortiment van Snoepje van Oma. Mag zij niet vergeten worden.

Weet je even niet wat je kinderen cadeau kan geven?
De boeken zijn vrijwel in elke boekenwinkel te verkrijgen en uiteraard ook via Bol.com

Foto: Annie M.G Schmidt in 1982 – © Foto Kippa

Geef een reactie