Ga naar de inhoud
Home - Oma’s Leeshoekje - Relaxation Day met Oma

Relaxation Day met Oma

Relaxation Day, dat klinkt toch een partijtje lekker of niet?! 15 augustus is de dag dat je even een stapje terug kan en mag doen om aan jezelf te denken.
Deze dag is overgewaaid vanuit Amerika maar inmiddels zijn er al meerdere landen die deze dag ook vieren. En dat is maar goed ook. Want laten we eerlijk wezen, wanneer is het voor jou de laatste keer geweest dat je even de tijd nam voor jezelf? In welke vorm van ook?! Juist, misschien kan je het niet eens meer herinneren.

Race tegen de klok

Je kent het wel. De wekker gaat vroeg, hup uit de veren en snel douchen, aankleden en onderweg naar je werk of andere verplichting. Misschien dat je tussendoor nog even snel je ontbijt naar binnen werkt… En dat zo een aantal dagen doorgaan. De wereld staat niet stil en er wordt eigenlijk verwacht dat je op de sneltrein mee stapt om alles bij te kunnen houden. Een échte race tegen de klok is het soms als je niet vergeet om op de handrem te trappen.
Maar, vergeet je dan niet iets heel belangrijks?!

15 augustus voor Oma

Wat betekent 15 augustus dan voor Oma? Naast dat Oma op deze datum met vakantie is, staat zij zeker wel stil bij deze dag. Het liefst wordt Oma wakker op haar eigen tempo en neemt zij een kopje koffie of 2, 3, 4.. De rest van de dag gaat zij niet te veel nadenken over wat er ‘moet’ gebeuren maar leeft zij eigenlijk van minuut tot minuut. Heb jij dat al eens probeert? Oma snapt best dat wanneer je moet werken op deze dag, dat er toch allemaal verplichtingen aan hangen. Maar neem je tijd op jouw manier. Uiteraard mag op deze dag voor Oma geen snoepje ontbreken. Daarom neemt zij verschillende snoepjes uit het assortiment mee op vakantie. Dropstaafjes, Schuimblokken en Groene Erwten mogen niet missen!

Geef een reactie