Ga naar de inhoud
Social Media Dag
Home - Oma’s Leeshoekje - Social Media dag

Social Media dag

Je leest het goed ja, een Social Media Dag.. Aangezien we tegenwoordig niet meer zonder kunnen. Sinds 2010 is daarom Social Media Dag in het leven geroepen en wel op 30 juni. Dat betekent dat deze dag dit jaar 12 jaar bestaat. Lang eigenlijk als je er zo even bij stil staat..

Impact van Social Media

Van de simpele telefoons waar je alleen ‘snake’ op kon spelen naar de meest uitgebreide mobiele telefoons. Van het faxapparaat tot de nieuwste genologieën van de computers. Een enorme revolutie als het om communicatie gaat. Met de komst kunnen we 24/7 met elkaar in contact blijven en het mooie is, het maakt niet uit waar hij of zij woont. Familie aan de andere kant van de wereld zijn in een mum van tijd op de hoogte wat zich hier afspeelt. Maar er zitten natuurlijk ook haken en ogen aan al dit moois… Wat dacht je van privacy of miscommunicatie wanneer bijvoorbeeld iemand niet meer ‘persoonlijk’ op de hoogte wordt gebracht. Dat is toch ook niet wat we willen?

Facebook, Instagram, WhatsApp en TikTok

Facebook, Instagram WhatsApp en Tik-Tok het zijn maar een aantal platformen waar wij tegenwoordig niet meer omheen kunnen om nog maar iets van elkaar te kunnen zien of horen. Doordat iedereen tegenwoordig een druk leven heeft. En laten we heel eerlijk wezen, het scheelt toch ook om bepaalde zaken even vlug door te geven en misschien wel aan meerdere personen tegelijk? Dat scheelt je mooi weer wat tijd. Maar gaat alles iedereen wel aan? Of kan je dit niet beter voor je houden of alleen delen in je persoonlijke sferen… Deze discussie laten we maar even in het midden. Het zijn mooie platformen en Snoepje van Oma maakt hier ook zeker gebruik van.

Je hebt ongetwijfeld ook wel één of meerdere Social Media platformen. Heb je wel eens een dag deze platformen niet bekeken? Laat het Oma weten!

Geef een reactie